SELKÄNEVAN AMPUMAURHEILUKESKUS RY
Selkänevan Haulikkoratayhtymän on perustanut kolme metsästysseuraa, jotka ovat Niinisalon Erämiehet ry, Kankaanpään Metsästysyhdistys ry ja Niinisalon Varuskunnan Metsästysseura ry.
Haulikkorata valmistui vuonna 1988, jolloin rata käsitti kaksi skeet- rataa ja yhden trap- radan. Rataa laajennettiin vuonna 2004 yhdellä trap- radalla.
Vuonna 2009 aloitettiin compak-sportingradan suunnittelu ja rakentaminen. Rata rakennettiin vanhemman trap- radan paikalle ja se otettiin käyttöön 24.7.2010.
Haulikkoradasta käytetään yleisesti nimeä Selkänevan haulikkorata. Selkänevan haulikkoratayhtymästä on perustettu Selkänevan Ampumaurheilukeskus ry vuonna 2015.
 
HARJOITTELU
Selkänevan haulikkoradalla pääsee harjoittelemaan ammuntaa tiistaina alkaen klo 18, torstaina alkaen klo 18 ja lauantaina alkaen klo 14. Lisäksi esim. seurakohtaisista harjoitteluajoista voi sopia erikseen.
 
TURVALLISUUS
Haulikkoradalla on harjoituspäivinä valvoja joka vastaa siitä, että radan järjestyssääntöjä noudatetaan. Mikäli seura tai muu ryhmä on erikseen sopinut jonkun muun harjoituspäivän, vastaa järjestyssääntöjen noudattamisesta haulikkoratayhtymän johtokunnan hyväksymä henkilö.
 
 
KENELLÄ ON OIKEUS HARJOITTELUUN HAULIKKORADALLA
Selkänevan haulikkorata on avoin kaikille haulikkoammuntaa harrastaville sillä edellytyksellä, että ampujalla on voimassa oleva vakuutus eli metsästyskortti tai ampujan lisenssi. Mikäli kyseessä on lajia aloittava eikä omista metsästyskorttia eikä ampujan lisenssiä (kokeilee miltä ammunta tuntuu), tällainen henkilö voi ampua vain sellaisen henkilön välittömässä valvonnassa, jolla on vakuutus voimassa.
 
RATAMAKSUT:
-          Metsästysammunta, skeet, trap 3€ /kierros
-          Compak-sporting 4€ / kierros
 
YHTEYSTIEDOT
Niinisalon Erämiehet ry:
-          Jorma Nevala                                                    puh. 044 5260462
-          Juha Ojala                                                         puh. 0400 769730
Kankaanpään Metsästysyhdistys ry:
-          Reijo Laaksonen                                                puh. 0500 610371
-         Jaakko Nousiainen                                             puh. 050 2410
Niinisalon Varuskunnan Metsästysseura ry
-          Tapio Vähätalo                                                  puh. 0400 764871
-          Miika Miettinen                                                                    puh. 050 5870306
SELKÄNEVAN 9- HEITTIMEN COMPAK-SPORTINGRATA
Radalla on eri tavalla ammuttavia kiekkoja, jotka jäljittelevät erilaisia metsästystilanteita. Toiset kiekot ovat läheltä ammuttavia, toiset taas kauempaa. Radalla ammutaan yksittäiskiekkoja ja erilaisia kaksoiskiekkoja. Aseen saa ladata kahdella patruunalla ja jokaista yksittäiskiekkoa saa ampua kaksi kertaa. Osuma yksittäiskiekossa on samanarvoinen, osuipa ensimmäisellä tai toisella laukauksella. Vaihtelevaisuutensa ansiosta laji on erinomainen harjoitusmuoto metsästystä varten.
 
Radan viisi ampumapaikkaa sijaitsevat suoralla linjalla noin 4 metriä toisistaan. Rata on rakennettu trap- radan yhteyteen, jolloin on voitu hyödyntää trap- radan heitintä ja lisäksi muita heittimiä on kahdeksan. Kiekot lentävät oikealta vasemmalle ja vasemmalta oikealle, sekä suoraan poispäin ja kaksi takaa ylitse. Lisäksi on jäniskiekko ja suoraan ylös nouseva kiekko. Radan heittimien lentokulmia on mahdollisuus muuttaa.
 
 
KUVA RADASTA